FILARMONICA OLTENIA CRAIOVA

MIERCURI,  18  OCTOMBRIE 2017,  ORA  19:00


În luna octombrie, vă invităm în Zona Imaginarium!

The Zone of SoundFiction!


Mihaela Anica, Horia Maxim, Laura Buruiană și Cătălin Creţu sunt artiștii care aduc conceptul de concert-instalație pe scenele filarmonicilor din țară. Concertele vor avea loc în perioada 14 – 22 octombrie, în Iași, Craiova, Oradea, Pitești și București.

Zona Imaginarium provoacă urechea să vadă și ochii să asculte. Remixează simțurile prin conceptul de concert-instalație. Mihaela Anica, Horia Maxim, Laura Buruiană, Cătălin Creţu sunt cei care urcă pe scenă să picteze sunetele. Sunt inspirați de artiștii vizuali ale căror lucrări sunt proiectate și mixate în timpul concertelor. Tehnicile multimedia sunt firul care leagă simțurile. Emoția este încapsulată în Zona Imaginarium și transpune spectatorii într-o altă dimensiune. SoundFiction este lumea  paralel-creată, un tărâm unde muzica există perpetuu și este în permanentă metamorfoză, iar vizualul este perdeaua de iluzie care induce vraja. The Zone of SoundFiction, tema aleasă pentru ediția 2017, este zona în care sunetul devine imagine în mișcare, prin protagoniști și lucrările artiștilor vizuali.

Zona Imaginarium este un proiect cultural inedit, organizat de Asociația Culturală CULTURE ON și se desfașoară în parteneriat cu mari instituții de cultură din țară: Filarmonica „George Enescu” din București, Filarmonica Moldova Iași, Filarmonica de Stat Oradea, Filarmonica Pitești și Filarmonica Oltenia Craiova.

Proiectul este cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național, alăt uri de Institutul Cultural Român și Forumul Cultural Austriac.


Program Zona Imaginarium #2017


CĂTĂLIN CREȚU – „Post-Cadenza” (violoncel solo)

WOLFRAM WAGNER - Trio pentru flaut, violoncel și pian

DINU LIPATTI - Sonatina pentru mâna stângă (pian solo)

DAN DEDIU - Habanera pentru flaut și violoncel

BOHUSLAV MARTINU - Trio pentru flaut, violoncel și pian


Despre Zona Imaginarium #2017


Zona Imaginarium reprezintă o serie de spectacole realizate prin colaborarea dintre muzicieni români si austrieci, de prim rang, precum Mihaela Anica, Horia Maxim, Laura Buruiană, Cătălin Creţu şi artiştii vizuali contemporani, invitaţi în proiect. Proiectul readuce în actualitate muzica de cameră, fuziunea dintre arte şi tehnici – sunet, imagine, mixaj – formând astfel conceptul de „concert instalaţie”. Originalitatea proiectului constă în extinderea virtuală și îmbogăţirea prin medierea noilor

tehnologii a spaţiului „clasic” . Informații despre proiect puteti regăsi la adresa www.zona-imaginarium.ro și pe pagina de Facebook www.fb.com/zona-imaginarium.


Despre organizator:

Asociația culturală CULTURE ON, organizație înființată în 2013, s-a născut din dorința unui grup de muzicieni de a se implica activ în viața societății românești, de a dezvolta un dialog cultural, de a se exprima liber și creativ. Scopul Asociației Culturale CULTURE ON este de a iniția, dezvolta și de a promova acțiunile cultural - educaționale, contribuind la susținerea accesului la informație, valorificarea patrimoniului cultural, național și internațional, cât și libera exprimare.

 

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite.

 

 


Partener media traditional
Cuvantul Libertatii martie 2013

Parteneri media
   
Radio Romania Muzical 2013 600 x 257      Radio Romania Cultural 600 x 257      Radio Romania Oltenia Craiova logo    TVR Craiova     Tele U Craiova
  Mozaicul 2013      Oltenia3TV      Jurnalul Olteniei-a  Mapamond oltenia-24 jurnal-de-craiova lupa

Parteneri
Muzeul de Arta    RAT Craiova copy    Ramada Plaza Craiova 

Mercur Craiova        floraria-sofia-web
Copyright © 2013. Toate drepturile rezervate.